بلوک سبک acc
بتن سبک (بلوک aac) یا بتن هوادار اتوکلاوی (Autoclaved Aerated Concrete – AAC) همان بتن گازی سبک یا متخلخل میباشد. در سال ۱۹۲۴ میلادی توسط مهندس آرشیتکت سوئدی اختراع و به جامعه مهندسین معرفی گردید. این بتن هم اکنون در اروپا وآمریکا به نامهای تجاری HEBEL , YTONG یا Siporex ارائه میشود و در ساخت و ساز نیز بسیار از آن استفاده میشود.
مزایای بلوک AAC
- سبکی بلوک (وزن مخصوص بلوک 400 تا 500 کیلوگرم در متر مربع می باشد)
- عایق حرارتی: بلوک AAC به خاطر وجود تعداد بسیار زیاد حباب های ریز محبوس دارای ضریب انتقال حرارت 132/0 می باشد که با رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان موجب کاهش هزینه های عایق بندی و ایجاد تاسیسات حرارتی و برودتی می گردد.
- عایق صوتی مطابق با مبحث 18 مقررات ملی ساختمان
- با توجه به مواد تشکیل دهنده بلوک این محصول نه تجزیه می شود و ته محل مناسبی برای رشد کپک و یا میکروارگانیزم های دیگر می یاشد و نیز هیچ گونه حشره ای در آن لانه سازی و یا تخم گذاری نخواهد نمود
- مقاومت بالا در مقابل شعله آتش
- این محصول را به راحتی می توان اره کشی ، سوراخ کاری و یا شیار کنی نمود و محل عبور تاسیسات را تعبیه نمود
- قابلیت گچ کاری بدون نیاز به گچ و خاک
- سرعت و سهولت اجرای بالا
- عایق رطوبت و مناسب برای هر نوع شرایط آب و هوایی
- سازگار با محیط زیست
مزایا کلی بلوک aac
• سازگاری با محیط زیست
• مقاوم در برابر بارهای ناشی از باد و طوفانهای شدید و زلزله
• دستورالعملها
مشخصات فنی بلوک سبک AAC
بلوک سبک AAC ترکیبی از سیلکس،آهک،سیمان و افزودنی های دیگر می باشدکه تحت فشار و طی فرایند شیمیایی کنترل شده تولید می گردد که به دلیل خواص بسیار مطلوب این محصول از جمله مقاومت فشاری مناسب،عایق در برابر صوت و حرارت،مقاومت در برابر آتش،سبکی وزن و سرعت اجرا مورد توجه مهندسان و پیمانکاران ساختمان قرار گرفته است.
مهمترین مواد اولیه این نوع بتن سیلیس است که همراه آب به صورت دوغاب درآورده میشود و همچنین آهک پخته شده و سیمان میباشد و در میکسرهای مخصوص در مدت زمان معلوم میباشد و سپس در قالبهای مورد نظر ریخته خواهند شد.
ملات مورد نیاز بلوک سبک AAC
• ملات ماسه و سیمان: با توجه به اینکه بلوکهای AAC از نوع بتن سبک میباشد و همگونی کاملی با ملات ماسه و سیمان دارد میتوان نسبت ترکیب را ۵ یا ۶ به یک تبدیل و در مصرف سیمان صرفه جویی بیشتری نمود. در مواردیکه عایق بندیهای مورد اجرا با آب و رطوبت سر و کاری نداشته باشد (مثل دیوار اتاق خواب…) میتوان از ملات گچ و خاک (به لحاظ صرفه حویی اقتصادی) نیز استفاده نمود.
• چسب بلوک: چسب مخصوص بلوک هوادار اتوکلاو شده باعث افزایش سرعت اجرا و کاهش پل حرارتی ملات ماسه سیمان می گردد.
• جذب آب: با توجه به متخلخل بودن بلوک های AAC، نم و رطوبت توسط این بلوکها منتقل نمیشود. در حالی که این بلوکها نم و رطوبت را منتقل نمیکنند ولی در سطح بلوک آب بیشتری را نسبت به مصالح مشابه جذب میکنند.
اجرای تاسیسات و نماسازی (اعم از لوله، کابینت، سنگ، سرامیک) به راحتی بر روی اینگونه بتن قابل اجرا میباشد.
بلوک های مشابه AAC
- هبلکس
- توتکس
- سیلکس
- فرمستون
بدون دیدگاه